Inleiding:

SEO uitbesteden is een investering in je bedrijf en wij van Sweet! snappen 贸贸k wel dat niet iedere ondernemer geld op de plank heeft liggen om uit te geven aan het verkrijgen van een hogere positie in Google.

Daarom hebben wij deze tips voor je waarmee je doelgericht kan starten met zoekmachine optimalisatie.

鈥 Reality check:

Wanneer je zelf wilt starten met de SEO voor jouw bedrijf heb je 3 dingen sowieso nodig:
Tijd, Geduld & Doorzettingsvermogen

* SEO staat niet voor Snel Even Omhoog!

Resultaat is pas zichtbaar na 3 weken tot 3 maanden en voordat Google 茅cht bepaald heeft waar jouw pagina of blogartikel komt te staan in de ranking ben je vaak al een half jaar verder.

* SEO kost veel tijd!

Wanneer je je technische SEO in orde gemaakt hebt op je website, komt het cre毛ren van waardevolle content voor jouw doelgroep, want hoe meer waarde jouw website heeft voor jouw doelgroep, hoe beter je gaat scoren bij Google. Je schrijft dus 谩ltijd SEO-proof content voor je bezoeker en geen SEO-content voor Google…

* SEO kan frustrerend zijn!

Met ruim 200 rankingsfactoren kan je, zeker als je weinig ervaring hebt met zoekmachine optimalisatie, geen peil trekken op waarom blog A wel rankt en blog B op pagina 4 blijft hangen. Ook zal je 茅cht door moeten zetten: Hoe meer goede content op je website, hoe beter jouw website naar boven komt in de zoekresultaten. Jouw doelgroep zoekt namelijk op verschillende termen naar jouw aanbod.


Is de moed je nog niet in je schoenen gezakt?

Supersweet!聽SEO is namelijk niet voor mensen die snel opgeven!


Ok, daar gaan we:

 

Zelf SEO doen voor je website | 5 tips om effici毛nt te starten

Tip 1 – Zorg voor een snelle website.

Een van de belangrijke rankingsfactoren voor Google is de snelheid van je website.
Om het niet t茅 technisch te maken hebben we de grootste vertragers hier benoemd: Je laadt TE GROTE afbeeldingen op de pagina麓s en je hebt TE VEEL plugins. Verklein de foto麓s tot het formaat dat ze getoond worden op je website en kijk eens kritisch naar je plugins, staat er iets op dat je niet gebruikt of bijna nooit gebruikt? Hup, weg ermee!
De snelheid van je website kan je checken via bijvoorbeeld GTMetrix .
Andere oorzaken van een trage website zijn o.a. een verkeerd ingestelde cache, trage hosting, rommelige code of te veel koppelingen met externe partijen.

Tip 2 – Doe een zoekwoordenonderzoek.

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk met jouw fantastische aanbod op de eerste pagina van Google staan, dus je opent een document en begint als een Razende Roeland te schrijven wat je aanbiedt… Paar fotootjes erbij en PUBLISH!
Dit doe je 5 x en tadaaa a blog is born!

End now we wait…. and wait… and wait… en er gebeurt niets… Niet 1 bezoeker komt via jouw, met bloed, zweet, tranen en koffie geschreven, blogs op je website.
Best frustrerend!

Dit kan je voorkomen door een goede planning te maken voor jouw zoekmachine optimalisatie & content!

Alles staat of valt bij een gedegen zoekwoordenonderzoek.

Jij kan namelijk iets vreselijk belangrijk vinden om over te schrijven, maar wanneer het een onderwerp is waar jouw doelgroep 茅cht helemaal nooit op zoekt, dan is het zonde van je tijd.

Het is bij SEO altijd belangrijk dat je schrijft voor jouw bezoekers & doelgroep, dit zijn jouw toekomstige klanten immers!

Natuurlijk is het geen probleem om jouw mening over iets te geven en je mag ook zonder problemen een opiniestuk schrijven, waardoor de bezoeker JOU beter leert kennen, maar dit zijn vaak niet de blogs die spectaculaire resultaten behalen qua SEO.

Tip 3 – Maak een contentplanning

Wanneer je een zoekwoordenonderzoek gedaan hebt is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat haalbaar is voor je qua aantal blogs per week… Wees hier realistisch in, wanneer je te hoog inzet en je haalt je doelen niet is dat demotiverend en wanneer je te laag inzet en bijvoorbeeld maar 1 blog of 1 landingspagina per maand publiceert schiet het niet op met jouw resultaten in Google.

Nu je weet hoeveel blogs je per week kan maken open je een simpele spreadsheet met data voor de komende 3 tot 6 maanden en plannen maar!

Wanneer wij bij Sweet! een contentplanning maken, zorgen wij altijd dat er variatie in de blogs zit.

We mixen de onderwerpen, zodat het de doelgroep blijft interesseren 茅n we mixen het soort blogpost.

Bijvoorbeeld :
鈻 Maandag – Een leuk blog waar interessante, grappige of waardevolle informatie in opgesomd is:
7 tips voor de mooiste resultaten…
鈻 Woensdag – Een blog met informatie over iets specifieks, zoals: Wat te doen als mijn hond met zijn oor trekt?
鈻 Vrijdag – Een lang en uitgebreid artikel, waarbij 茅cht diep ingegaan wordt op een bepaalde kwestie.
鈻 Zondag – Een interview of persoonlijk verhaal

Deze mix houdt het niet alleen interessant voor je lezer, maar je kunt ook testen wat w茅rkt, zowel voor de conversie op je website, als je resultaten in Google.
Daarnaast is het voor jezelf ook een stuk leuker: Verandering van spijs doet eten, toch?

Tip 4 – Zorg voor een goede page title en meta description

Oma vertelt: In the Good Ol’ Days, voordat Instagram bestond, iedereen Gangnam Style over straat huppelde en er nog nooit iemand in een Uber gezeten had, bouwden we de websites gewoon from scratch聽 ( zonder het nu zo handige WordPress dus! ) en moest er aan een pagina een Title en Description mee gegeven worden in de code.

Tegenwoordig heeft elk CMS hier wel een ingebouwde tool of makkelijke plugin voor. Denk voor WordPress aan Yoast.

De page title is de titel van de pagina die je bij de resultaten in google ziet staan, de meta description is de preview tekst.

Je wilt dus graag zelf in de hand hebben wat hier staat, want het is waarschijnlijk de eerste indruk die jouw kakelverse bezoeker van je krijgt. Nog interessanter is het misschien dat je Title erg belangrijk is voor je ranking.

Zorg dus voor een duidelijke omschrijving en gebruik de zoektermen waar jouw pagina op focust.

Tip 5 – Wees niet bang voor Google Analytics en Google Search Console!

Neem tussen de bedrijven door 茅cht de tijd om je eens te verdiepen in Google Analytics en Google Search Console.

Je hoeft niet alle hoekjes en gaatjes te kennen in het begin, maar het is absoluut belangrijk om te weten op welke termen je gevonden wordt, welke pagina麓s veel bezocht worden, of je bezoekers gelijk weer weg gaan van je pagina of nog even doorklikken en wat het percentage is dat doorklikt naar jouw pagina vanuit de Google resultaten.

Inzicht in deze data zorgt ervoor dat je veel beter begrijpt wat je aan het doen bent, je leert je doelgroep beter kennen en gaat verbanden zien in de resultaten. Bovendien is het gewoon ook erg leuk om te weten hoeveel mensen er daadwerkelijk jouw website bezoeken!

Met deze 5 tips over SEO ga jij je tijd optimaal gebruiken, terwijl je werkt aan jouw posities in Google.
Er gaat namelijk al genoeg tijd inzitten!

Extra minitip: Probeer niet ALTIJD te verkopen of jezelf aan te prijzen. Je bezoekers zullen dit snel zat zijn. Het bieden van waarde is veel belangrijker.

Extra extra minitip: Wees voorzichtig met linkbuilding, ruil geen linkjes, koop geen backlinkjes, spam je link niet op fora. Wanneer je goede content maakt en deze op een niet-spammerige manier wereldkundig maakt komen die backlinks vanzelf.

 

Over de Auteur

Over de Auteur

Iris Franke | Webdeveloper - SEO & Content Expert


Al ruim 10 jaar help ik ondernemers om hun bedrijf beter vindbaar te maken online.

Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn kennis te delen met bedrijven die om uiteenlopende redenen kiezen om zelf hun SEO & Contentmarketing op te pakken.

Als ik sporadisch niet aan het werk ben dan geniet ik van Zuid-Spanje waar ik woon met mijn gezin of lach ik veel te hard om mijn eigen grapjes!

 

Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hi!
Kan ik je ergens mee helpen?