Business strategie & online groei agency

Wie niet waagt wie niet wint

We willen het allemaal; online succesvol zijn en een thriving business hebben! Nu meer dan ooit is het simpelweg noodzakelijk voor de meeste bedrijven om online vindbaar te zijn. Wie koopt er immers bij je als niemand weet dat je bestaat?

Ok je gaat aan de slag; je gaat online! Website, check. Verschillende online kanalen zoals social media aanboren; check. Advertenties opgezet; check. Vervolgens verwachten veel ondernemers dat de rest vanzelf gaat. ‘’Die klanten komen wel!’’. Helaas zit de realiteit toch een tikkeltje anders in elkaar.

De valkuil van alles zelf willen doen

Geloof ons, ook wij hebben ons hier schuldig aan gemaakt in het verleden. De harde realiteit is alleen; de online wereld van websites en online marketing in al zijn ontelbare facetten is simpelweg TOO MUCH om allemaal zelf te kunnen beheersen. Wij moeten in deze branche dan ook constant onszelf bijscholen. Help jezelf en laat het idee los van: ‘’Dat doe ik zelf wel even’’. Trust us, je zult jezelf dankbaar zijn.

Ben je zelf een professioneel webdeveloper? Tuurlijk, by all means, ga lekker je eigen website bouwen. Dit is in dit geval dan ook logisch. Maar denk niet dat je daarnaast ook meteen een expert bent in social media, Google Ads, Facebook advertising, SEO etc.

Al deze zaken zijn belangrijk voor jouw online aanwezigheid en vindbaarheid, en daarmee jouw online succes! Wees slim en bepaal eerst in een gedegen marketingplan welke online kanalen jij wil gaan inzetten en waarom, wie en wat je hiermee wilt bereiken en bekijk vervolgens door wie je dit wilt laten doen.

De wereld van online is altijd in beweging, begrijp dit!

Enkele andere voorbeelden welke wij vrijwel dagelijks tegenkomen zijn de volgende classics:
‘’Ja maar mijn website is toch goed?’’ of ‘’Mijn Google Ads zijn al eens eerder ingesteld, daar hoeft toch niks meer mee?’’ en ‘’Ik heb al mijn teksten al eens SEO proof laten maken, dan zijn ze toch goed?’’

Zucht…helaas moeten we iedereen uit de droom helpen. Er bestaat online NIET zoiets als: Een keer aanpakken en je bent klaar. Was het maar zo’n feest! Dit geldt voor vrijwel ALLE online kanalen.

Zoals gezegd is online ALTIJD in beweging. En ook niet een beetje. Veranderingen in mogelijkheden online volgen elkaar snel op en het online gedrag van mensen online verandert misschien nog wel sneller!

Door deze doorlopende veranderingen is het noodzakelijk te accepteren dat online succes nu eenmaal continue aandacht nodig heeft en daarmee ook budget. Dit gaat op voor je website, je social media kanalen, je advertenties en ga zo maar door. Laat je je inzet verslappen? Dan zul je dit geheid terugzien in je online resultaten. De concurrentie zit immers ook niet stil…

Online succes heeft tijd, kennis en aandacht nodig

Je helpt jezelf enorm in jouw online succes door dus te begrijpen dat al jouw online kanalen continue tijd, kennis en aandacht nodig hebben. Natuurlijk snappen wij ook wel dat als je hoort; ‘’Ik zou deze landingspagina aanpassen voor betere resultaten’’ dat je dan denkt: ‘’Alweer!?’’

Ja alweer. Gebaseerd op kennis, data en inzichten om jouw bedrijf online verder te helpen. Is het leuk? Nee. Is het nodig? Absoluut.

Neem als voorbeeld SEO zoekmachine optimalisatie, een belangrijke methode om organisch (gratis) hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Dit vergt veel kennis, tijd en inzet. Het is een doorlopend proces! Laat je je SEO 6 maanden liggen? Dan haalt de concurrentie je gegarandeerd in. Weg is die mooie hoge positie.

Een ander voorbeeld; je Facebook advertenties behaalden eerder goede resultaten maar nu lopen de resultaten terug. Ga je nu niets doen of ga je testen met andere doelgroepen, teksten en afbeeldingen? Ook hier is de concurrentie en het gedrag van mensen online van grote invloed.

Ga voor jouw online succes!

Onze tip; reserveer een vast budget per maand welke je wil én kan inzetten om jouw online vindbaarheid te behouden en te verbeteren. En ook niet onbelangrijk; schakel hulp in waar je eigen kennis en tijd tekort schiet.

Probeer te begrijpen dat stilstand nooit vooruitgang kan geven online en ga ervoor! Wie niet waagt, wie niet wint.

Wil jij er ook voor gaan maar weet je simpelweg niet waar te beginnen? Neem contact op met Sweet! Dan maken we eens kennis en bekijken we wat voor jouw bedrijf de logische volgende stappen zijn.

Team Sweet

Geen budget en liever gratis zelf SEO doen?
Hier moet je op letten!

SEO uitbesteden is een investering in je bedrijf en wij van Sweet! snappen óók wel dat niet iedere ondernemer geld op de plank heeft liggen om uit te geven aan het verkrijgen van een hogere positie in Google. Daarom hebben wij deze 5 tips voor je waarmee je doelgericht kan starten met zoekmachine optimalisatie.

Reality check:

Wanneer je zelf wilt starten met de SEO voor jouw bedrijf heb je 3 dingen sowieso nodig:
Tijd, Geduld & Doorzettingsvermogen

* SEO staat niet voor Snel Even Omhoog!

Resultaat is pas zichtbaar na weken tot maanden en voordat Google écht bepaald heeft waar jouw pagina of blogartikel komt te staan in de ranking ben je vaak al een half jaar verder. Pas na enkele maanden zul je daadwerkelijk het verschil gaan merken, maar de inspanning zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen en je zult er lang profijt van hebben.

* SEO kost veel tijd!

Wanneer je je technische SEO in orde gemaakt hebt op je website, komt het creëren van waardevolle content voor jouw doelgroep, want hoe meer waarde jouw website heeft voor jouw doelgroep, hoe beter je gaat scoren bij Google. Je schrijft dus áltijd SEO-proof content voor je bezoeker en geen SEO-content voor Google…

* SEO kan frustrerend zijn!

Met ruim 200 rankingsfactoren kan je, zeker als je weinig ervaring hebt met zoekmachine optimalisatie, geen peil trekken op waarom blog A wel rankt en blog B op pagina 4 blijft hangen. Ook zal je écht door moeten zetten: Hoe meer goede content op je website, hoe beter jouw website naar boven komt in de zoekresultaten. Jouw doelgroep zoekt namelijk op verschillende termen naar jouw aanbod.

Tip 1 – Zorg voor een snelle website.

Een van de belangrijke rankingsfactoren voor Google is de snelheid van je website.
Om het niet té technisch te maken hebben we de grootste vertragers hier benoemd: Je laadt TE GROTE afbeeldingen op de pagina´s en je hebt TE VEEL plugins. Verklein de foto´s tot het formaat dat ze getoond worden op je website en kijk eens kritisch naar je plugins, staat er iets op dat je niet gebruikt of bijna nooit gebruikt? Hup, weg ermee!
De snelheid van je website kan je checken via bijvoorbeeld GTMetrix .
Andere oorzaken van een trage website zijn o.a. een verkeerd ingestelde cache, trage hosting, rommelige code of te veel koppelingen met externe partijen.

Tip 2 – Doe een zoekwoordenonderzoek.

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk met jouw fantastische aanbod op de eerste pagina van Google staan, dus je opent een document en begint als een Razende Roeland te schrijven wat je aanbiedt… Paar fotootjes erbij en PUBLISH!
Dit doe je 5 x en tadaaa a blog is born!

End now we wait…. and wait… and wait… en er gebeurt niets… Niet 1 bezoeker komt via jouw, met bloed, zweet, tranen en koffie geschreven, blogs op je website.
Best frustrerend!

Dit kan je voorkomen door een goede planning te maken voor jouw zoekmachine optimalisatie & content!

Alles staat of valt bij een gedegen zoekwoordenonderzoek.

Jij kan namelijk iets vreselijk belangrijk vinden om over te schrijven, maar wanneer het een onderwerp is waar jouw doelgroep écht helemaal nooit op zoekt, dan is het zonde van je tijd.

Het is bij SEO altijd belangrijk dat je schrijft voor jouw bezoekers & doelgroep, dit zijn jouw toekomstige klanten immers!

Natuurlijk is het geen probleem om jouw mening over iets te geven en je mag ook zonder problemen een opiniestuk schrijven, waardoor de bezoeker JOU beter leert kennen, maar dit zijn vaak niet de blogs die spectaculaire resultaten behalen qua SEO.

Tip 3 – Maak een contentplanning

Wanneer je een zoekwoordenonderzoek gedaan hebt is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat haalbaar is voor je qua aantal blogs per maand… Wees hier realistisch in, wanneer je te hoog inzet en je haalt je doelen niet is dat demotiverend en wanneer je te laag inzet en bijvoorbeeld maar 1 blog of 1 landingspagina per maand publiceert schiet het niet op met jouw resultaten in Google.

Nu je weet hoeveel blogs je per maand kan maken open je een simpele spreadsheet met data voor de komende 3 tot 6 maanden en plannen maar!

Denk je dat het gaat lukken met deze tips of kan je wel een steuntje in de rug gebruiken?

Wanneer wij bij een contentplanning maken, zorgen wij dat er variatie in de blogs zit.

We mixen de onderwerpen, zodat het de doelgroep blijft interesseren én we mixen het soort blogpost.

Bijvoorbeeld :
► Blog 1- Een leuk blog waar interessante, grappige of waardevolle informatie in opgesomd is:
7 tips voor de mooiste resultaten…
► Blog 2 – Een blog met informatie over iets specifieks, zoals: Wat te doen als mijn hond met zijn oor trekt?
► Blog 3 – Een lang en uitgebreid artikel, waarbij écht diep ingegaan wordt op een bepaalde kwestie.
► Blog 4 – Een interview of persoonlijk verhaal

Deze mix houdt het niet alleen interessant voor je lezer, maar je kunt ook testen wat wérkt, zowel voor de conversie op je website, als je resultaten in Google.
Daarnaast is het voor jezelf ook een stuk leuker. Verandering van spijs doet eten, toch?

Tip 4 – Zorg voor een goede page title en meta description

Oma vertelt: In the Good Ol’ Days, voordat Instagram bestond, iedereen Gangnam Style over straat huppelde en er nog nooit iemand in een Uber gezeten had, bouwden we de websites gewoon from scratch  ( zonder het nu zo handige WordPress dus! ) en moest er aan een pagina een Title en Description mee gegeven worden in de code.

Tegenwoordig heeft elk CMS hier wel een ingebouwde tool of makkelijke plugin voor. Denk voor WordPress aan Yoast of RankMath.

De page title is de titel van de pagina die je bij de resultaten in google ziet staan, de meta description is de preview tekst.

Je wilt dus graag zelf in de hand hebben wat hier staat, want het is waarschijnlijk de eerste indruk die jouw kakelverse bezoeker van je krijgt.

Nog interessanter is het misschien dat je Title erg belangrijk is voor je ranking.

Zorg dus voor een duidelijke omschrijving en gebruik de zoektermen waar jouw pagina op focust.

Tip 5 – Wees niet bang voor Google Analytics en Google Search Console!

Neem tussen de bedrijven door écht de tijd om je eens te verdiepen in Google Analytics en Google Search Console.

Je hoeft niet alle hoekjes en gaatjes te kennen in het begin, maar het is absoluut belangrijk om te weten op welke termen je gevonden wordt, welke pagina´s veel bezocht worden, of je bezoekers gelijk weer weg gaan van je pagina of nog even doorklikken en wat het percentage is dat doorklikt naar jouw pagina vanuit de Google resultaten.

Inzicht in deze data zorgt ervoor dat je veel beter begrijpt wat je aan het doen bent, je leert je doelgroep beter kennen en gaat verbanden zien in de resultaten.

Bovendien is het gewoon ook erg leuk om te weten hoeveel mensen er daadwerkelijk jouw website bezoeken!

Blog

Sweet! & Salty tips, tricks en ongevraagde meningen

NEW

Struggles van startende ondernemers bij het vinden van klanten Als startende ondernemer loop je vaak tegen verschillende uitdagingen aan, vooral als het gaat om het vinden van klanten. Het kan moeilijk zijn om je naam te vestigen en je te onderscheiden van de...

Lees meer
Snelle SEO Tips voor je website!

Snelle SEO Tips voor je website!

Quick SEO wins voor je website We hebben het allemaal superdruk en misschien is SEO ook gewoon echt helemaal je ding niet, maar als je hoger in Google gevonden wilt worden met jouw bedrijf en meer bezoekers op je website wilt hebben ontkom je er niet aan. Nu kan je er...

Lees meer

Heb je vragen?

Sweet! Digital is een locatie onafhankelijk bedrijf.

Mocht je eens langs willen komen ben je op afspraak welkom op het prachtige Gibraltar.

Whatsapp

+34 642697296