Business strategie & online groei agency

Waar komen jouw bezoekers vandaan?

Waar komen jouw bezoekers vandaan?

Ja, we weten het. Het is vreselijk cliché, maar meten is toch echt weten. De data die Google voor jou verzameld is de basis van het wonder dat SEO heet.

Zonder data kunnen wij niet zorgen voor meer bezoekers op je website of een betere vindbaarheid.

Peter Drucker had het vroeger al goed:
‘’If you can’t measure it, you can’t improve it.’’

Weet jij eigenlijk wel waar jouw websitebezoekers vandaan komen? Komen ze vooral via Google zoeken, of toch via je Social kanalen? Met welke zoekopdrachten hebben zij jouw website gevonden?

Om hier meer inzicht is het nuttig om op zijn minst de volgende stappen te nemen:

  Stap 1

  Koppel Google Analytics & Google Search Console aan je website.

  Stap 2

  Bekijk vanaf welk kanaal jouw bezoekers afkomstig zijn.

  Stap 3

  Op welke zoektermen kom jij nu al naar boven in de zoekmachines?

  Moet je al huilen bij het idee dat je dit zelf moet gaan doen?

  Behalve deze absolute basis zijn er natuurlijk zeeën van data welke wij gebruiken voor bijvoorbeeld SEO zoekmachine optimalisatie. Gaan we goed op 🤪

  Weet jij niet hoe jij Analytics of Google Search Console moet koppelen aan jouw website? Of wil je nu echt eens werk maken van jouw SEO inspanningen?

  Stuur ons dan vooral een bericht en dan plannen we een kennismaking in!

  Team Sweet!

  Lees meer

  NEW

  Struggles van startende ondernemers bij het vinden van klanten Als startende ondernemer loop je vaak tegen verschillende uitdagingen aan, vooral als het gaat om het vinden van klanten. Het kan moeilijk zijn om je naam te vestigen en je te onderscheiden van de...

  Snelle SEO Tips voor je website!

  Snelle SEO Tips voor je website!

  Quick SEO wins voor je website We hebben het allemaal superdruk en misschien is SEO ook gewoon echt helemaal je ding niet, maar als je hoger in Google gevonden wilt worden met jouw bedrijf en meer bezoekers op je website wilt hebben ontkom je er niet aan. Nu kan je er...

  Geen budget en liever gratis zelf SEO doen?
  Hier moet je op letten!

  SEO uitbesteden is een investering in je bedrijf en wij van Sweet! snappen óók wel dat niet iedere ondernemer geld op de plank heeft liggen om uit te geven aan het verkrijgen van een hogere positie in Google. Daarom hebben wij deze 5 tips voor je waarmee je doelgericht kan starten met zoekmachine optimalisatie.

  Reality check:

  Wanneer je zelf wilt starten met de SEO voor jouw bedrijf heb je 3 dingen sowieso nodig:
  Tijd, Geduld & Doorzettingsvermogen

  * SEO staat niet voor Snel Even Omhoog!

  Resultaat is pas zichtbaar na weken tot maanden en voordat Google écht bepaald heeft waar jouw pagina of blogartikel komt te staan in de ranking ben je vaak al een half jaar verder. Pas na enkele maanden zul je daadwerkelijk het verschil gaan merken, maar de inspanning zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen en je zult er lang profijt van hebben.

  * SEO kost veel tijd!

  Wanneer je je technische SEO in orde gemaakt hebt op je website, komt het creëren van waardevolle content voor jouw doelgroep, want hoe meer waarde jouw website heeft voor jouw doelgroep, hoe beter je gaat scoren bij Google. Je schrijft dus áltijd SEO-proof content voor je bezoeker en geen SEO-content voor Google…

  * SEO kan frustrerend zijn!

  Met ruim 200 rankingsfactoren kan je, zeker als je weinig ervaring hebt met zoekmachine optimalisatie, geen peil trekken op waarom blog A wel rankt en blog B op pagina 4 blijft hangen. Ook zal je écht door moeten zetten: Hoe meer goede content op je website, hoe beter jouw website naar boven komt in de zoekresultaten. Jouw doelgroep zoekt namelijk op verschillende termen naar jouw aanbod.

  Tip 1 – Zorg voor een snelle website.

  Een van de belangrijke rankingsfactoren voor Google is de snelheid van je website.
  Om het niet té technisch te maken hebben we de grootste vertragers hier benoemd: Je laadt TE GROTE afbeeldingen op de pagina´s en je hebt TE VEEL plugins. Verklein de foto´s tot het formaat dat ze getoond worden op je website en kijk eens kritisch naar je plugins, staat er iets op dat je niet gebruikt of bijna nooit gebruikt? Hup, weg ermee!
  De snelheid van je website kan je checken via bijvoorbeeld GTMetrix .
  Andere oorzaken van een trage website zijn o.a. een verkeerd ingestelde cache, trage hosting, rommelige code of te veel koppelingen met externe partijen.

  Tip 2 – Doe een zoekwoordenonderzoek.

  Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk met jouw fantastische aanbod op de eerste pagina van Google staan, dus je opent een document en begint als een Razende Roeland te schrijven wat je aanbiedt… Paar fotootjes erbij en PUBLISH!
  Dit doe je 5 x en tadaaa a blog is born!

  End now we wait…. and wait… and wait… en er gebeurt niets… Niet 1 bezoeker komt via jouw, met bloed, zweet, tranen en koffie geschreven, blogs op je website.
  Best frustrerend!

  Dit kan je voorkomen door een goede planning te maken voor jouw zoekmachine optimalisatie & content!

  Alles staat of valt bij een gedegen zoekwoordenonderzoek.

  Jij kan namelijk iets vreselijk belangrijk vinden om over te schrijven, maar wanneer het een onderwerp is waar jouw doelgroep écht helemaal nooit op zoekt, dan is het zonde van je tijd.

  Het is bij SEO altijd belangrijk dat je schrijft voor jouw bezoekers & doelgroep, dit zijn jouw toekomstige klanten immers!

  Natuurlijk is het geen probleem om jouw mening over iets te geven en je mag ook zonder problemen een opiniestuk schrijven, waardoor de bezoeker JOU beter leert kennen, maar dit zijn vaak niet de blogs die spectaculaire resultaten behalen qua SEO.

  Tip 3 – Maak een contentplanning

  Wanneer je een zoekwoordenonderzoek gedaan hebt is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat haalbaar is voor je qua aantal blogs per maand… Wees hier realistisch in, wanneer je te hoog inzet en je haalt je doelen niet is dat demotiverend en wanneer je te laag inzet en bijvoorbeeld maar 1 blog of 1 landingspagina per maand publiceert schiet het niet op met jouw resultaten in Google.

  Nu je weet hoeveel blogs je per maand kan maken open je een simpele spreadsheet met data voor de komende 3 tot 6 maanden en plannen maar!

  Denk je dat het gaat lukken met deze tips of kan je wel een steuntje in de rug gebruiken?

  Wanneer wij bij een contentplanning maken, zorgen wij dat er variatie in de blogs zit.

  We mixen de onderwerpen, zodat het de doelgroep blijft interesseren én we mixen het soort blogpost.

  Bijvoorbeeld :
  ► Blog 1- Een leuk blog waar interessante, grappige of waardevolle informatie in opgesomd is:
  7 tips voor de mooiste resultaten…
  ► Blog 2 – Een blog met informatie over iets specifieks, zoals: Wat te doen als mijn hond met zijn oor trekt?
  ► Blog 3 – Een lang en uitgebreid artikel, waarbij écht diep ingegaan wordt op een bepaalde kwestie.
  ► Blog 4 – Een interview of persoonlijk verhaal

  Deze mix houdt het niet alleen interessant voor je lezer, maar je kunt ook testen wat wérkt, zowel voor de conversie op je website, als je resultaten in Google.
  Daarnaast is het voor jezelf ook een stuk leuker. Verandering van spijs doet eten, toch?

  Tip 4 – Zorg voor een goede page title en meta description

  Oma vertelt: In the Good Ol’ Days, voordat Instagram bestond, iedereen Gangnam Style over straat huppelde en er nog nooit iemand in een Uber gezeten had, bouwden we de websites gewoon from scratch  ( zonder het nu zo handige WordPress dus! ) en moest er aan een pagina een Title en Description mee gegeven worden in de code.

  Tegenwoordig heeft elk CMS hier wel een ingebouwde tool of makkelijke plugin voor. Denk voor WordPress aan Yoast of RankMath.

  De page title is de titel van de pagina die je bij de resultaten in google ziet staan, de meta description is de preview tekst.

  Je wilt dus graag zelf in de hand hebben wat hier staat, want het is waarschijnlijk de eerste indruk die jouw kakelverse bezoeker van je krijgt.

  Nog interessanter is het misschien dat je Title erg belangrijk is voor je ranking.

  Zorg dus voor een duidelijke omschrijving en gebruik de zoektermen waar jouw pagina op focust.

  Tip 5 – Wees niet bang voor Google Analytics en Google Search Console!

  Neem tussen de bedrijven door écht de tijd om je eens te verdiepen in Google Analytics en Google Search Console.

  Je hoeft niet alle hoekjes en gaatjes te kennen in het begin, maar het is absoluut belangrijk om te weten op welke termen je gevonden wordt, welke pagina´s veel bezocht worden, of je bezoekers gelijk weer weg gaan van je pagina of nog even doorklikken en wat het percentage is dat doorklikt naar jouw pagina vanuit de Google resultaten.

  Inzicht in deze data zorgt ervoor dat je veel beter begrijpt wat je aan het doen bent, je leert je doelgroep beter kennen en gaat verbanden zien in de resultaten.

  Bovendien is het gewoon ook erg leuk om te weten hoeveel mensen er daadwerkelijk jouw website bezoeken!

  Blog

  Sweet! & Salty tips, tricks en ongevraagde meningen

  NEW

  Struggles van startende ondernemers bij het vinden van klanten Als startende ondernemer loop je vaak tegen verschillende uitdagingen aan, vooral als het gaat om het vinden van klanten. Het kan moeilijk zijn om je naam te vestigen en je te onderscheiden van de...

  Lees meer
  Snelle SEO Tips voor je website!

  Snelle SEO Tips voor je website!

  Quick SEO wins voor je website We hebben het allemaal superdruk en misschien is SEO ook gewoon echt helemaal je ding niet, maar als je hoger in Google gevonden wilt worden met jouw bedrijf en meer bezoekers op je website wilt hebben ontkom je er niet aan. Nu kan je er...

  Lees meer

  Heb je vragen?

  Sweet! Digital is een locatie onafhankelijk bedrijf.

  Mocht je eens langs willen komen ben je op afspraak welkom op het prachtige Gibraltar.

  Whatsapp

  +34 642697296