Business strategie & online groei agency

Snelle SEO Tips voor je website!

Quick SEO wins voor je website

We hebben het allemaal superdruk en misschien is SEO ook gewoon echt helemaal je ding niet, maar als je hoger in Google gevonden wilt worden met jouw bedrijf en meer bezoekers op je website wilt hebben ontkom je er niet aan.

Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om de zoekmachine optimalisatie van je website uit te besteden, maar dat is een aardige investering. Misschien maak je met deze tips al een leuke sprong naar de eerste pagina van Google én krijg je meer gratis bezoekers op je website !

We hebben het al eerder gezegd en blijven het zeggen: METEN IS WETEN! Zorg dus dat je Google Search Console en Google Analytics aan je website gekoppeld hebt.

Wil je aan de slag met SEO? Met deze snelle seo tips kan je gelijk beginnen.

1. Interne linkbuilding

Het klinkt heel spannend, maar is niets anders dan op je eigen website linken naar belangrijke pagina’s in je website.

Dit doe je natuurlijk op een manier, zodat je bezoeker er ook daadwerkelijk wat aan heeft. Schrijf bijvoorbeeld blogs waarbij je dieper ingaat op onderdelen van je diensten en laat deze linken naar de pagina waar je je bezoekers graag wilt hebben (waar ze iets gaan kopen of een afspraak maken bijv).

Google ziet deze links vanaf je eigen website namelijk óók gewoon als seintjes dat die hoofdpagina de moeite waard is om aan zoekers te showen.

Hier halen wij echt altijd gelijk al resultaten mee.

2. Zorg dat je website snel genoeg is

Bijna de helft van alle websitebezoekers verlaten zonder blikken of blozen de website als deze niet binnen 4 seconden goed geladen en werkbaar is… na 2 seconden beginnen ze zich al een beetje te ergeren. Genoeg reden om te zorgen dat je site lekker vlot laadt dus. De grootste vertrager op website is de grootte van de afbeeldingen. Gelukkig schreven we al eerder een blog over hoe je deze veilig kan optimaliseren.

Een snelle website is als een vliegende start voor jouw bedrijf! Het is van groot belang omdat het de gebruikerservaring verbetert en bezoekers geïnteresseerd houdt. Niemand houdt van lange wachttijden, toch? Een snelle website zorgt voor tevreden klanten, hogere conversies en betere zoekmachineposities. Dus, geef je bedrijf een boost en zorg voor een snelle en efficiënte website.

3. Optimaliseer je title tags

Wanneer je een SEO plugin gebruikt (we gaan even uit van een WordPress website), zoals Rank Math of Yoast, heb je per pagina de optie om de paginatitel aan te passen.

Deze paginatitel zie je o.a. bovenin je browser in het tabje én in de zoekresultaten. Deze paginatitel helpt je bij het ranken in Google. Zorg dat je focus keyword voor die pagina in de title tag slaat.

Behalve voor je ranking is het dus ook het eerste dat jouw bezoeker van jou ziet als ze je tegenkomen in de zoekresultaten, superbelangrijk dus om deze zo relevant mogelijk te maken! In lijstjes met SEO tips komt ook vaak de meta omschriving naar voren, dat is het preview tekstjes dat onder de titel komt te staan in Google. Dat is zeker belangrijk om bezoekers over te halen om op je website te klikken in de zoekresultaten, maar seo experts zijn er heel erg over verdeelt of dit wel/geen rankingsfactor is.

4. 404 pagina’s verhelpen

Jippie Kajeeee, iemand googlet en Google laat jouw website zien op de eerste pagina. Tijd voor een feestje zou je denken, maar plot twist: de bezoeker komt op een 404 pagina.
“Deze pagina bestaat niet” verschijnt er in het scherm van jouw potentiële klant… Deze drukt heul snel het terugknopje in de browser in, want dit is duidelijk een zooitje!

Klinkt hard, maar helaas wel een veel voorkomend scenario. Het is namelijk zo gebeurd: even een linkje wijzigen of een product verwijderen en 404 it is!

Nu is het een goed idee om jezelf netjes aan te leren om voor elke pagina, product, blog whatever een redirect aan te maken, maar soms sluit het er wel in.

Daarom is het een slim idee om je “broken links” te laten scannen. Hier zijn verschillende manieren voor en vaak zit het ook ingebouwd in je SEO plugin, maar zo niet is de plugin Broken Link Checker plugin een simpele oplossing.

Enne, móchten bezoekers door een typfout toch op je 404 pagina komen, zorg dan dat je deze netjes ingericht hebt met een goede CTA er op. Dan maak je van de nood een deugd!

5. Verbeter je bestaande content

Redelijke inkopper deze SEO tip, want zoekmachine optimalisatie gaat natuurlijk voor een heel groot deel over goede content, maar wist je dat het veel makkelijker is om bestaande content beter te laten ranken, dan om nieuwe content in Google te krijgen?

Lees je oude blogs en pagina’s die nog niet helemaal lekker scoren in Google gewoon eens kritisch na. Wellicht heb je nieuwe inzichten die je kan delen of heb je aanvullende informatie die je kan toevoegen.

Door het updaten en optimaliseren van je bestaande content kun je je positie in de zoekresultaten versterken en meer waarde halen uit wat je al hebt gecreëerd. Dus, neem de tijd om je oude content nieuw leven in te blazen en profiteer van de verbeterde zichtbaarheid en betere ranking in zoekmachines.

Met deze SEO tips kom jij dus hoger in Google (en zijn je bezoekers blijer!)

Door deze stappen te volgen ben je op weg om in google te scoren en meer verkeer naar je website te krijgen. Interne linkbuilding is om twee redenen belangrijk, ten eerste helpt het googlebots je site gemakkelijker te indexeren, wat zal resulteren in betere rankings, ten tweede houdt het lezers langer op je site, wat ook een goede metriek is voor google.

Als je een snelle site hebt, helpt dat niet alleen bij de ranking, maar ook bij de gebruikerservaring van potentiële klanten. Niemand wil wachten tot een trage website geladen is, dus zorg ervoor dat die van jou lekker schnell is!

Geoptimaliseerde titels zijn belangrijk, want die verschijnen in de zoekresultaten. Als je wilt dat mensen naar je site doorklikken, zorg dan dat de titel hen verleidt!

Tot slot is content natuurlijk king. De algoritmen van Google veranderen voortdurend, maar één ding is consistent gebleven: ze willen dat hun gebruikers relevante informatie vinden als ze iets in de zoekbalk typen. Zorg er dus voor dat het onderwerp waarover je schrijft goed is onderzocht en in het hele artikel wordt geciteerd.

Heb je na het opvolgen van deze SEO tips nog steeds problemen met je ranking of heb je écht helemaal geen zin om je SEO zelf te doen? Het Sweet! team is gespecialiseerd in SEO en kan je helpen je bedrijf te krijgen waar het moet zijn – zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google!

Neem contact met ons op

Geen budget en liever gratis zelf SEO doen?
Hier moet je op letten!

SEO uitbesteden is een investering in je bedrijf en wij van Sweet! snappen óók wel dat niet iedere ondernemer geld op de plank heeft liggen om uit te geven aan het verkrijgen van een hogere positie in Google. Daarom hebben wij deze 5 tips voor je waarmee je doelgericht kan starten met zoekmachine optimalisatie.

Reality check:

Wanneer je zelf wilt starten met de SEO voor jouw bedrijf heb je 3 dingen sowieso nodig:
Tijd, Geduld & Doorzettingsvermogen

* SEO staat niet voor Snel Even Omhoog!

Resultaat is pas zichtbaar na weken tot maanden en voordat Google écht bepaald heeft waar jouw pagina of blogartikel komt te staan in de ranking ben je vaak al een half jaar verder. Pas na enkele maanden zul je daadwerkelijk het verschil gaan merken, maar de inspanning zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen en je zult er lang profijt van hebben.

* SEO kost veel tijd!

Wanneer je je technische SEO in orde gemaakt hebt op je website, komt het creëren van waardevolle content voor jouw doelgroep, want hoe meer waarde jouw website heeft voor jouw doelgroep, hoe beter je gaat scoren bij Google. Je schrijft dus áltijd SEO-proof content voor je bezoeker en geen SEO-content voor Google…

* SEO kan frustrerend zijn!

Met ruim 200 rankingsfactoren kan je, zeker als je weinig ervaring hebt met zoekmachine optimalisatie, geen peil trekken op waarom blog A wel rankt en blog B op pagina 4 blijft hangen. Ook zal je écht door moeten zetten: Hoe meer goede content op je website, hoe beter jouw website naar boven komt in de zoekresultaten. Jouw doelgroep zoekt namelijk op verschillende termen naar jouw aanbod.

Tip 1 – Zorg voor een snelle website.

Een van de belangrijke rankingsfactoren voor Google is de snelheid van je website.
Om het niet té technisch te maken hebben we de grootste vertragers hier benoemd: Je laadt TE GROTE afbeeldingen op de pagina´s en je hebt TE VEEL plugins. Verklein de foto´s tot het formaat dat ze getoond worden op je website en kijk eens kritisch naar je plugins, staat er iets op dat je niet gebruikt of bijna nooit gebruikt? Hup, weg ermee!
De snelheid van je website kan je checken via bijvoorbeeld GTMetrix .
Andere oorzaken van een trage website zijn o.a. een verkeerd ingestelde cache, trage hosting, rommelige code of te veel koppelingen met externe partijen.

Tip 2 – Doe een zoekwoordenonderzoek.

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk met jouw fantastische aanbod op de eerste pagina van Google staan, dus je opent een document en begint als een Razende Roeland te schrijven wat je aanbiedt… Paar fotootjes erbij en PUBLISH!
Dit doe je 5 x en tadaaa a blog is born!

End now we wait…. and wait… and wait… en er gebeurt niets… Niet 1 bezoeker komt via jouw, met bloed, zweet, tranen en koffie geschreven, blogs op je website.
Best frustrerend!

Dit kan je voorkomen door een goede planning te maken voor jouw zoekmachine optimalisatie & content!

Alles staat of valt bij een gedegen zoekwoordenonderzoek.

Jij kan namelijk iets vreselijk belangrijk vinden om over te schrijven, maar wanneer het een onderwerp is waar jouw doelgroep écht helemaal nooit op zoekt, dan is het zonde van je tijd.

Het is bij SEO altijd belangrijk dat je schrijft voor jouw bezoekers & doelgroep, dit zijn jouw toekomstige klanten immers!

Natuurlijk is het geen probleem om jouw mening over iets te geven en je mag ook zonder problemen een opiniestuk schrijven, waardoor de bezoeker JOU beter leert kennen, maar dit zijn vaak niet de blogs die spectaculaire resultaten behalen qua SEO.

Tip 3 – Maak een contentplanning

Wanneer je een zoekwoordenonderzoek gedaan hebt is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat haalbaar is voor je qua aantal blogs per maand… Wees hier realistisch in, wanneer je te hoog inzet en je haalt je doelen niet is dat demotiverend en wanneer je te laag inzet en bijvoorbeeld maar 1 blog of 1 landingspagina per maand publiceert schiet het niet op met jouw resultaten in Google.

Nu je weet hoeveel blogs je per maand kan maken open je een simpele spreadsheet met data voor de komende 3 tot 6 maanden en plannen maar!

Denk je dat het gaat lukken met deze tips of kan je wel een steuntje in de rug gebruiken?

Wanneer wij bij een contentplanning maken, zorgen wij dat er variatie in de blogs zit.

We mixen de onderwerpen, zodat het de doelgroep blijft interesseren én we mixen het soort blogpost.

Bijvoorbeeld :
► Blog 1- Een leuk blog waar interessante, grappige of waardevolle informatie in opgesomd is:
7 tips voor de mooiste resultaten…
► Blog 2 – Een blog met informatie over iets specifieks, zoals: Wat te doen als mijn hond met zijn oor trekt?
► Blog 3 – Een lang en uitgebreid artikel, waarbij écht diep ingegaan wordt op een bepaalde kwestie.
► Blog 4 – Een interview of persoonlijk verhaal

Deze mix houdt het niet alleen interessant voor je lezer, maar je kunt ook testen wat wérkt, zowel voor de conversie op je website, als je resultaten in Google.
Daarnaast is het voor jezelf ook een stuk leuker. Verandering van spijs doet eten, toch?

Tip 4 – Zorg voor een goede page title en meta description

Oma vertelt: In the Good Ol’ Days, voordat Instagram bestond, iedereen Gangnam Style over straat huppelde en er nog nooit iemand in een Uber gezeten had, bouwden we de websites gewoon from scratch  ( zonder het nu zo handige WordPress dus! ) en moest er aan een pagina een Title en Description mee gegeven worden in de code.

Tegenwoordig heeft elk CMS hier wel een ingebouwde tool of makkelijke plugin voor. Denk voor WordPress aan Yoast of RankMath.

De page title is de titel van de pagina die je bij de resultaten in google ziet staan, de meta description is de preview tekst.

Je wilt dus graag zelf in de hand hebben wat hier staat, want het is waarschijnlijk de eerste indruk die jouw kakelverse bezoeker van je krijgt.

Nog interessanter is het misschien dat je Title erg belangrijk is voor je ranking.

Zorg dus voor een duidelijke omschrijving en gebruik de zoektermen waar jouw pagina op focust.

Tip 5 – Wees niet bang voor Google Analytics en Google Search Console!

Neem tussen de bedrijven door écht de tijd om je eens te verdiepen in Google Analytics en Google Search Console.

Je hoeft niet alle hoekjes en gaatjes te kennen in het begin, maar het is absoluut belangrijk om te weten op welke termen je gevonden wordt, welke pagina´s veel bezocht worden, of je bezoekers gelijk weer weg gaan van je pagina of nog even doorklikken en wat het percentage is dat doorklikt naar jouw pagina vanuit de Google resultaten.

Inzicht in deze data zorgt ervoor dat je veel beter begrijpt wat je aan het doen bent, je leert je doelgroep beter kennen en gaat verbanden zien in de resultaten.

Bovendien is het gewoon ook erg leuk om te weten hoeveel mensen er daadwerkelijk jouw website bezoeken!

Blog

Sweet! & Salty tips, tricks en ongevraagde meningen

NEW

Struggles van startende ondernemers bij het vinden van klanten Als startende ondernemer loop je vaak tegen verschillende uitdagingen aan, vooral als het gaat om het vinden van klanten. Het kan moeilijk zijn om je naam te vestigen en je te onderscheiden van de...

Lees meer
Zelf SEO doen of kan ik het beter uitbesteden?

Zelf SEO doen of kan ik het beter uitbesteden?

Zelf SEO doen of uitbesteden? Als ondernemer wil je dat jouw bedrijf groeit en zichtbaar is voor potentiële klanten. Een belangrijk onderdeel daarvan is een goede online aanwezigheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je hoger in Google komt en beter vindbaar bent voor je...

Lees meer

Heb je vragen?

Sweet! Digital is een locatie onafhankelijk bedrijf.

Mocht je eens langs willen komen ben je op afspraak welkom op het prachtige Gibraltar.

Whatsapp

+34 642697296