Maak je website sneller – zonder ´m te slopen 🐌

Praat mee

Deel je mening via Instagram

Datum

5 jul, 2022

Vragen?

Neem contact met ons op

Maak je website sneller – zonder ‘m te slopen 🐌

Ken je dat: Je zit lekker te scrollen, klikt op een link en… moet… heel lang … wachten op….. de pagina. Superirritant!

Met deze snelle tips heb jij ook binnen no-time een snellere website! 

 

Uit onderzoek op usability en SEO gebied blijkt dat men verwacht dat een website binnen 2 seconden zichbaar is en als een website niet binnen 3 seconden te zien is, 40% gewoon de pagina sluit. Daag klant!

Dat mot jij natuurlijk niet hebben!
Haal je site eens door GTmetrix.com en kijk of het cijfer bij LCP onder de 2 seconden is.

Nerd Alert: LCP staat voor largest content element, dat is bijv. je header, als deze geladen is hebben mensen wat om naar te kijken en kan de rest van je site rustig, MAAR NIET TE RUSTIG, laden.

Nu kan ’t zijn dat je site helemaal niet vlot laadt. Je krijgt dan aanbevelingen, waar je als gewone website-eigenaar lichte paniek van krijgt. Snap ik, want Critical Request Chains, kom op nou… Who knows!

Gelukkig is er 1 ding dat je kan doen, zonder dat je gelijk met caching plugins of Minify CSS, JavaScript, and HTML moet gaan pielen.

🙌🏼TOPTIP DE LUXE🙌🏼

Omdat wij zelf het allerliefst met WordPress werken zijn deze tips ook hierop gebaseerd. Call us biased, we don’t care 😂

🌸 Voor je WAT DAN OOK gaat doen, maak je eerst een backup van je site. Bijvoorbeeld met Updraft.

🌸 Check de grootte van je afbeeldingen! Jouw foto’s hoeven niet op billboardformaat op de site te staan. Zorg dat je foto’s ongeveer de grootte hebben van de plek waar ze komen. De kwaliteit wordt namelijk niet beter van mega-afbeeldingen, maar je site wordt er wel slomer van.

👉🏼 Je kan je afbeeldingen verkleinen met Imsanity als het om de lengte en breedte gaat, dus naar 1900 x 950px ipv 5700 x 2850px.

👉🏼 Je kan afbeeldingen verkleinen met een Smush plugin als het om de grootte gaat, dus 985kb naar 235kb. Let hierbij op de kwaliteit door een testje te doen.

🌸 Test nog een keer je site! Wedden dat je al wat betere resultaten hebt? Soms was dit zelfs dé boosdoener .

Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag!

Heb je vragen aan de hand van dit artikel of kunnen we je ergens anders mee helpen?

Lees nog even verder!

Waarom Sweet! dé webdesign agency voor jou is

Waarom Sweet! dé webdesign agency voor jou is

Waarom Sweet! dé webdesign agency voor jou is. Webdesigners en agencies zijn er bijna meer dan coaches op Instagram, dus hoe weet je nu in godsnaam welke partij juist voor je is? Natuurlijk weten wij van Sweet! Digital Agency dat wij bij de absolute crème de la crème...

Waarom een professionele website onmisbaar is

Waarom een professionele website onmisbaar is

Het belang van een professionele website Of je nu een nieuw bedrijf begint of al jaren zaken doet, een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je succes te vergroten is een professionele website hebben. Hier zijn al 5 redenen waarom het hebben van een website...

Help, ik moet een website – Review

Help, ik moet een website – Review

Een terugblik van Bianca van OntdekGalicie.nl Help! Ik moet een website!  Tsjonge jonge wat was ik trots op mezelf toen mijn website in de lucht ging. Ik vond het een hele prestatie, ik had zelf mijn website gemaakt ondanks mijn grote gebrek aan technische kennis. Of...

0
    0
    Mandje
    Your cart is emptyReturn to Shop