1. Design belangrijker maken dan teksten
Tuurlijk is het belangrijk dat je een mooie website hebt, maar om goed te scoren in Google heb je content in de vorm van teksten nodig.
Hoewel een paar quotes natuurlijk hartstikke leuk zijn is het ook wel érg belangrijk dat je inhoudelijke teksten schrijft.
Teksten die je bezoekers duidelijk maken wat je aanbod is en waarom jij de aangewezen persoon bent om jouw doelgroep te helpen met hun probleem.


2. Alleen maar vertrouwen op een SEO-tool
SEO-tools zoals YOAST en RankMath zijn absoluut handig om op je WordPress website te hebben, maar om goed te scoren in Google heb je echt meer nodig dan de groene bolletjes van YOAST.
Een goed zoekwoorden- en concurrentieonderzoek bijvoorbeeld.
Zoekmachines, zoals Google, vinden het vooral belangrijk dat de zoeker een pagina te zien krijgt waar die wat aan heeft.
Je schrijft dus áltijd jouw teksten voor de bezoeker. Wanneer je zorgt dat mensen goed begrijpen wat je ze wilt vertellen over jouw product of dienst is dat véél beter voor je SEO.
De bezoeker zal langer op je site blijven, misschien nog een pagina bezoeken en later nog een keer terug komen of direct contact opnemen.
Daar heb je uiteindelijk natuurlijk veel meer aan, dan als je alles op groen hebt staan in Yoast, maar je teksten niet lekker lezen.
Het beste is het om de teksten op de website nadat je ze geschreven hebt te (laten) optimaliseren door een SEO specialist, zodat ze SEO technisch ook goed in elkaar zitten.
Weet je niet hoe? Kijk dan eens naar onze SEO Pakketten.
Need help? Laat je nummer achter en we bellen je terug!
3. Te vaak de zoekterm gebruiken in de tekst
Ik begin even met een voorbeeldje:
Ben je op zoek naar rode schoenen? Onze rode schoenen zijn de perfecte rode schoenen voor iedereen die van rode schoenen houdt!
Koop hier je rode schoenen, zodat iedereen op straat zegt: Zo, die heeft mooie, rode schoenen!
Okay, we got it… je wilt scoren op rode schoenen! Dit heet keyword stuffing en dit is niet de manier.
Vroeger toen de lucht nog schoon was en eekhoorntjes konden praten werkte dit overigens nog wel, maar anno 2022… nope. Google laat je er niet beter door ranken en voor je bezoeker leest het ronduit irritant.


4. Je teksten zijn gepikt
Je wilt zo graag goede teksten op je website hebben, maar bent zelf helemaal niet zo´n held met woorden? Dan “leen” je toch gewoon even wat teksten van je concurrent? FOUT!
Naast dat het gewoon niet MAG in verband met auteursrecht, helpt het ook totaal niet bij je SEO.
Hoewel het dupliceren van teksten (duplicate content) vroeger door Google bestraft werd met een een enkeltje pagina 13, wordt er nu gewoon niets met je teksten gedaan.
Google zal de originele tekst een plekje in de zoekresultaten geven en jouw pagina negeren.
Eén of twee woordjes wijzigen heeft geen zin, je zal zelf aan de bak moeten voor originele content. Gelukkig kan je ons ook gewoon jouw teksten laten schrijven. Lees daar meer over op de pagina Copywriting.
5. Linkbuilding zonder dat je weet wat je aan het doen bent
Linkje ruilen? Das goed voor Google!
NEE NEE NEE…
Begin niet aan het ruilen van links op deze manier, de linkpagina’s die je nu nog steeds wel eens op bepaalde sites zien met daarop websites van bedrijven die écht niets met elkaar te maken hebben is écht niet meer van deze tijd.
Google vindt dit ook.
In de ideale wereld krijg je al je backlinks (links op andere websites) gewoon organisch.
Bijvoorbeeld omdat je ergens een fantastische gastblog schrijft of je hebt een artikel op je eigen site dat zo boordenvol info zit, dat mensen het graag op hun site vermelden.


6.Niets meten
Hoe kan je nou weten wat je beter of anders moet gaan doen als je helemaal niets meet?
Google Analytics en Google Search Console zijn als je hoger in Google wilt komen gewoon onmisbaar.
Misschien snap je er zelf nog niets van nu, maar je kan de data maar hebben!
Daarnaast kan je in Search Console nakijken of Google wel zo vriendelijk is geweest om jouw pagina’s te indexeren.
Dat gaat tegenwoordig helaas niet meer zó vlot, dus geen overbodige luxe om eens handmatig na te lopen!
Hulp nodig bij het koppelen van Google Analytics & Search Console?
Lukt het je zelf niet om deze handige Google producten aan je website te koppelen, maar wil je toch wel heel graag weten wat er op jouw website gebeurt?