Je nieuwe website staat schitterend online. Tijd om te zorgen dat je goed gaat ranken in Google!
In dit blog vertel ik je 5 dingen die je moet vermijden als je aan de slag gaat met de zoekmachineoptimalisatie van je website.

1. Design belangrijker maken dan teksten

Tuurlijk is het belangrijk dat je een mooie website hebt, maar om goed te scoren in Google heb je content nodig! Daarnaast zorgt een heel bombastisch design met veel foefjes ook dat de site langzamer wordt. Snelheid is een superbelangrijke rankingsfactor! Over snelheid gesproken: zorg dat je afbeelding niet maatje billboard hebben. Zeker 75% van de websites waarvan wij de snelheid optimaliseren hebben foto´s op posterformaat.

2. Alleen maar vertrouwen op een SEO-tool

SEO-tools zoals YOAST en RankMath zijn absoluut makkelijk om op je site te hebben, maar om goed te scoren in Google heb je echt meer nodig dan de groene bolletjes van YOAST. Gezond verstand en een goed zoekwoorden- en concurrentieonderzoek bijvoorbeeld. 

3. Te vaak de zoekterm gebruiken in de tekst

Ik begin even met een voorbeeldje:

Ben je op zoek naar rode schoenen? Onze rode schoenen zijn de perfecte rode schoenen voor iedereen die van rode schoenen houdt!
Koop hier je rode schoenen, zodat iedereen op straat zegt: Zo, die heeft mooie, rode schoenen!

Okay, we got it… je wilt scoren op rode schoenen! Dit is niet de manier. Google laat je er echt niet beter door ranken en voor je bezoeker leest het ronduit irritant.

4. Linkbuilden zonder dat je weet wat je aan het doen bent

Linkje ruilen? Das goed voor Google! NEE NEE NEE… ik raad het zó erg af om te gaan linkbuilden op zo´n manier. Google trouwens ook. Wil je graag backlinks krijgen die niet organisch zijn? Lees je dan écht goed in. 

5.Niets meten

Hoe kan je nou weten wat je beter of anders moet gaan doen als je helemaal niets meet? Google Analytics en Google Search Console zijn als je hoger in Google wilt komen gewoon onmisbaar. Misschien snap je er zelf niets van nu, maar je kan de data maar hebben!

Maak jij je op je site schuldig aan één van de bovenstaande fouten? Als je het niet zeker weet kan je via de website altijd een gratis SEO-Check aanvragen.

Is SEO écht helemaal niets voor jou, maar wil je wel graag meer bezoekers en meer klanten? Stuur dan gerust een berichtje en ik maak een passend aanbod voor je.

    0
    Winkelmandje