Werk je met Google Chrome? Dan zijn er in de chrome web store veel (gratis) extensies die ervoor zorgen dat je tijd bespaard.
In dit artikel lees je welke extensies ik gebruik om mijn leven makkelijk te maken.

1.


Mooie screenshots maken

Met Scrnli maak je nette screenshots van het deel van de pagina dat je wilt laten zien aan iemand anders. Je kan er o.a. tekst aan toevoegen, een extra afbeelding toevoegen en pijltjes en cirkels in de screenshot zetten. Superhandig dus voor als je vaak even iets wil laten zien aan een opdrachtgever én veel sneller dan de complete screenshot zelf croppen en van commentaar voorzien met Paint of Canva achteraf.

2.


Snel een kleurcode vinden

Een color picker is heel erg handig. Long long time ago moest ik een printscreen maken, deze kopiëren naar bijvoorbeeld photoshop en daar de color picker gebruiken om er achter te komen wat de kleurcode was van een bepaalde kleur.
Met Rainbow Color Picker kan je simpel vanuit je browser de kleurcode pikken, dat scheelt dus ook gewoon weer een paar minuten van je kostbare tijd!

3.

Een lettertype, -grootte en -dikte vinden

Gebruik Whatfont om uit te vinden welk lettertype er gebruikt wordt op een website.
Wanneer je deze Chrome Extensie activeert in je browser weet je zonder dat je urenlang font moet vergelijken precies welk font er gebruikt is, daarnaast vertelt deze extensie je ook welke grootte, dikte, lijnhoogte en kleur. Dit is ook handig wanneer je een builder gebruikt voor je eigen website en je wilt checken of alles gelijk is aan elkaar.

4.

Productief werken, zonder afleiding

Niets is zo moordend voor je productiviteit als afleiding door Social Media.
Met Forest blokkeer je voor een x aantal minuten bepaalde sites, zoals facebook, youtube, twitter óf je kiest er voor om slechts een aantal pagina’s te tonen. Zo werk je dus productief, want zelfs als de FOMO je te veel wordt.
Deze extensie werkt samen met een mobiele app, waarmee je virtuele boompjes plant die groeien als jij lekker productief bent. Superleuk dus!

5.

Sla artikelen, inspiratie en handige snippets op in Evernote

Met Evernote Web Clipper sla je terwijl je aan het surfen bent snel en makkelijk (stukjes van) webpagina’s op die je wilt bewaren voor later in je gratis Evernote-account . Voor mij is dit ideaal omdat ik nóóit iets kan vinden tussen al mijn bladwijzers en Evernote gewoon nog meer handige functies heeft. Het helpt heel erg met mijn productiviteit, omdat ik zelf niet meer constant alles moet onthouden. Je kan notities er in opslaan, schetsjes maken, taken onthouden en nog heel veel meer… Praktisch voor zowel zakelijk, als privé gebruik en echt onmisbaar in mijn hectische leven.

    0
    Winkelmandje